Kolejna próba wyłudzenia danych do logowania i co ciekawe może ona trafić do Ciebie od Twojego znajomego. Treść powiadomienia jaką otrzymasz może być alternatywna, ale wskazuje na ten sam problem – Twoje przerobione zdjęcie na Facebooku.  Pamiętaj, aby w takim przypadku weryfikować stronę na którą taka wiadomość wskazuje. Nie podawaj swoich danych do logowania oraz numeru telefonu. Zawsze sprawdzaj adres strony na jaką zostajesz przekierowany. Podając swój numer telefonu narażasz się na spore koszty, gdyż możesz zapisać się do usługi Premium.

Sprawę zbadał Niebezpiecznik i tam też odsyłam.